Medische Inspirator prijs: derde plek voor iamYu

vrijdag 6 december 2019

Vier weken lang heeft het iamYu-team hard gewerkt om stemmen te werven voor de Medische Inspirator prijs. Het was een periode van acties, presentaties, artikelen en vooral veel praten om samenwerking in de jeugdzorg te laten winnen. Tijdens de prijsuitreiking op 21 november maakte ZonMw de derde plaats van iamYu bekend.

Kennisbundeling alliantie, cliƫnt- en professionalfactoren nu beschikbaar

dinsdag 19 november 2019

De afgelopen jaren is in 19 door ZonMw gefinancierde studies kennis ontwikkeld over het belang van alliantie, cliënt- en professionalfactoren voor het realiseren van effectieve hulp aan jeugdigen en gezinnen. Het lectoraat Werkzame Factoren in de Jeugd- en Opvoedhulp (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en Praktikon bundelden de inzichten en aanbevelingen van deze studies, en formuleerden wenselijke vervolgstappen voor het werkveld, onderwijs, beleid en onderzoek.

Ontspanningsgame MUSE genomineerd voor de Nationale Jeugdhulpprijzen

donderdag 7 november 2019

De ontspanningsgame MUSE is genomineerd voor de Nationale Jeugdhulpprijzen! Angela Schuurmans, buitenpromovendi van Inside-Out, onderzocht samen met medeonderzoekers de werking van MUSE bij jongeren met traumaklachten in de residentiële jeugdzorg. De onderzoeksresultaten laten zien dat MUSE echt helpt.   Wat is MUSE?  MUSE is een ontspanningsgame voor getraumatiseerde jongeren.

Filmdag Medische Inspiratieprijs iamYu: Kijkje achter de schermen

vrijdag 27 september 2019

Samen met ervaringsdeskundige jongeren (JongerenNetwerk & Zorgbelang Inclusief), zorgprofessionals (Pluryn) en eHealth ontwikkelaars (Seedmobi), zijn BSI onderzoekers Anna Lichtwarck-Aschoff, Roy Otten, Ron Scholte en Sanne van den Berg genomineerd voor de Medische Inspirator Prijs 2019 van ZonMw.

ZonMw subsidie "Voor Elkaar" gehonoreerd!

donderdag 18 juli 2019

Net voor de zomerbreak hebben we leuk nieuws ontvangen. Samen met ervaringsdeskundige jongeren (JongerenNetwerk & Zorgbelang Inclusief), zorgprofessionals (Pluryn) en eHealth ontwikkelaars (Seedmobi), hebben onderzoekers Anna Lichtwarck-Aschoff (BSI), Roy Otten (BSI, Pluryn), Ron Scholte (BSI, Praktikon) en Sanne van den Berg (BSI, Pluryn) naast de nominatie voor de Medische Inspirator Prijs ook nog een ZonMw subsidie van het programma Voor Elkaar ontvangen! De titel van de aanvraag is: Dit ben ik! Ervaringsdeskundige jongeren als  ambassadeurs voor nieuwe technologie om zelf de regie te nemen en te houden bij behandeling' Het project richt zich op de ontwikkeling van iamYu - een innovatieve eHealth tool die samenwerking en zorg op maat ondersteunt door gepersonaliseerd te monitoren, visualiseren en analyseren.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd