Draaiboek verhalen achter de cijfers

maandag 20 april 2020

Met dank aan de leden van de werkgroep Transformatiedialogen 2016-2020 is het draaiboek 'Verhalen achter de cijfers' ontwikkeld. In het draaiboek vind je handvatten over het organiseren van een transformatiedialoog. Een transformatie dialoog is een gesprek over jeugdhulp waarin iedereen die met de hulp te maken heeft meedenkt. Je leest informatie over: De achtergrond van transformatiedialogen Cijfers over de jeugdhulp Werving van deelnemers voor een transformatiedialoog  Werkvormen  Competenties van een dialoogleider Het betrekken van jongeren en opvoeders Het organiseren van een transformatiedialoog   Bekijk hier het draaiboek..

Regionale kenniswerkplaatsen jeugd van start

vrijdag 17 april 2020

Samen leren en verbeteren in de regio  Dit jaar gaan 14 regionale kenniswerkplaatsen jeugd (RKJ) aan de slag met de belangrijkste vraagstukken op het gebied van jeugd in hun regio. Door kennis vanuit verschillende perspectieven te delen en gezamenlijk te leren, ondersteunen deze samenwerkingsverbanden de jeugdsector bij het vernieuwen en professionaliseren. Inside Out is 1 van de 14 RKJ's.

Het groeiende jeugdzorggebruik in beeld

vrijdag 6 maart 2020

  Onlangs publiceerde het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) een publicatie en infographic over het groeiende jeugdzorggebruik.   De vraag naar jeugdzorg is in twintig jaar tijd spectaculair gestegen. Kreeg twintig jaar geleden 1 op de 27 kinderen jeugdzorg, inmiddels is dat 1 op de 8. Volgens het Nederlands Jeugdinstituut zijn daarvoor verschillende verklaringen.

Depressieve klachten en suïcidale ideatie bij kinderen met ASS en angst gepubliceerd!

vrijdag 14 februari 2020

Recent is een artikel van Lieke Wijnhoven samen met Hanneke Niels, Daan Creemers, Ad Vermulst, Roy Otten, Rutger Engels over depressieve klachten en suïcidale ideatie bij kinderen met ASS en angst gepubliceerd! Hierin komt naar voren dat naast angstklachten, depressieve klachten en suïcidale gedachten veel voorkomen bij (vaak nog jonge) kinderen en adolescenten met een autismespectrumstoornis.

Ervaringsdeskundigen zeggen #alsnogbedankt tegen hulpverleners in de jeugdzorg

woensdag 29 januari 2020

Ervaringsdeskundigen van het Experience Experts project 'ExpEx' zijn een videocampagne gestart om hun positieve herinneringen te delen. In persoonlijke videoboodschappen delen de ExpEx waarom ze die ene persoon door wie ze geholpen zijn nog hebben onthouden. Welk moment in het contact zien ze nog voor zich en wat deed die persoon waardoor je je gehoord, gezien en geliefd voelde?   De filmpjes van de Experienced Experts zijn alleen nog de aftrap van de campagne. Alle jongeren met ervaring in de jeugdhulp worden opgeroepen een eigen filmpje op te nemen en deze te gaan delen met de hashtag #alsnogbedankt op social media.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd