Depressieve klachten en suïcidale ideatie bij kinderen met ASS en angst gepubliceerd!

vrijdag 14 februari 2020

Recent is een artikel van Lieke Wijnhoven samen met Hanneke Niels, Daan Creemers, Ad Vermulst, Roy Otten, Rutger Engels over depressieve klachten en suïcidale ideatie bij kinderen met ASS en angst gepubliceerd! Hierin komt naar voren dat naast angstklachten, depressieve klachten en suïcidale gedachten veel voorkomen bij (vaak nog jonge) kinderen en adolescenten met een autismespectrumstoornis.

Ervaringsdeskundigen zeggen #alsnogbedankt tegen hulpverleners in de jeugdzorg

woensdag 29 januari 2020

Ervaringsdeskundigen van het Experience Experts project 'ExpEx' zijn een videocampagne gestart om hun positieve herinneringen te delen. In persoonlijke videoboodschappen delen de ExpEx waarom ze die ene persoon door wie ze geholpen zijn nog hebben onthouden. Welk moment in het contact zien ze nog voor zich en wat deed die persoon waardoor je je gehoord, gezien en geliefd voelde?   De filmpjes van de Experienced Experts zijn alleen nog de aftrap van de campagne. Alle jongeren met ervaring in de jeugdhulp worden opgeroepen een eigen filmpje op te nemen en deze te gaan delen met de hashtag #alsnogbedankt op social media.

Uitnodiging inaugurele rede Roy Otten

donderdag 16 januari 2020

Prof. dr. Roy Otten hoogleraar aan de Radboud Universiteit / Faculteit der Sociale Wetenschappen met deleeropdracht Kwetsbare jeugdigen en risicogedrag zal in een academische zitting op donderdag 5 maart2020 om 15.45 uur precies zijn ambt aanvaarden, met het uitspreken van zijn rede getiteld: Jeugdzorg die past: Het individu in de grote getallen. De Rector Magnificus nodigt u uit deze academische plechtigheid bij te wonen.

Impressie Jeugd bij ZonMw 2019-2020

donderdag 16 januari 2020

Hoe verbeter jij dit jaar de zorg voor jeug?    ZonMw werkt met haar programma's aan vraagstukken van professionals, gemeenten, ouders en jeugd. Daarmee konden zij in 2019 bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de (preventieve) jeugdhulp. Ook in 2020 hopen zij samen met jou een veilige, gezonde en kansrijke ontwikkeling van de jeugd te stimuleren en bij te dragen aan een toekomstig sterke maatschappij.

Nieuwsbrief iamYu

donderdag 16 januari 2020

Deze nieuwsbrief vertelt over iamYu in 2019 in vogelvlucht. .
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd