Onderzoek naar effect van app bij jongeren in transitie

Onderzoek naar effect van app bij jongeren in transitie

17 februari 2017

Jongeren die rond hun 18e jaar de jeugdzorg verlaten of op een andere manier met een (grote) verandering te maken krijgen (bijvoorbeeld in zorgtype), ervaren dat soms als behoorlijk stressvol. Bekende structuren vallen weg en meer zelfredzaamheid is gewenst, terwijl een ondersteunend netwerk grotendeels ontbreekt. Reden voor Pluryn, de academische werkplaats ‘Inside Out’, HAN sociaal domein en Zorgbelang Gelderland een project op te starten: ‘Over de drempel’. Onderzocht wordt of jongeren in transitie geholpen zijn met een mobiele applicatie.

Begin februari 2017 vond een feestelijke kick-off van ‘Over de drempel’ plaats. Wat volgt is een driejarig onderzoekstraject dat bestaat uit twee gedeeltes. In het eerste deelonderzoek worden 15 jongeren geïnterviewd over hun ervaringen en behoeften tijdens de transitie. Het tweede deel van het onderzoek toetst of een mobiele applicatie jongeren in transitie kan ondersteunen, waardoor de kans op terugval richting zorg wordt verkleind en de maatschappelijke participatie en kwaliteit van leven van jongeren wordt bevorderd. Het onderzoek wordt gefinancierd door ZonMW. Naast jongeren van De Hoenderloo Groep doen ook jongeren van Pactum, Entrea en OG Heldring mee.

Meer weten over het project? Senior onderzoeker Neomi van Duijvenbode, tevens coördinator van het onderzoek, geeft graag uitleg: 06 226 936 61 /

> Terug naar `Nieuws`
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd