Cliëntencommissie

Deelname van Cliënten (jongeren en hun netwerk) in de Academische Werkplaats Jeugd (AWJ) Nijmegen is van groot belang. Wij als cliëntencommissie willen bijdragen aan de garantie dat het perspectief van jongeren en opvoeders betrokken blijft bij alle activiteiten van de werkplaats. Dit betekent ook dat onderzoek en resultaten aan moeten sluiten bij de praktische behoeften van jongeren en opvoeders. Waarom? Omdat onderzoek en onderwijs er beter van worden!

  Groepsfoto_MG_9054.jpg
“Dit doen wij om continu de focus te blijven leggen op dat waar het echt om gaat, namelijk de ervaringen van jongeren en opvoeders (verhalen achter cijfers)!”

 
Doel

Het doel van de commissie is:

Doel_clientencommissie.png

  • Advies over participatie van cliënten binnen de werkplaats bij alle onderzoeksprojecten, werkgroepen en gastcolleges.
  • Advies over de evaluatie van cliëntenparticipatie en de eindproducten binnen de werkplaats met aandacht voor ander andere de diversiteit binnen de werkplaats.
  • Stimuleren van vraaggestuurd onderzoek op basis van cliëntervaringen.

 

In gesprek met de commissie

Benieuwd waarom deze jongeren en ouders zich inzetten voor de Academische Werkplaats? Lees dan verder!

 

Wat willen jullie bereiken?

Wij willen dat we als ervaringsdeskundigen een vanzelfsprekende gesprekspartner zijn. Hiermee willen we betrokken zijn bij bestaande en toekomstige onderzoeken. Jongeren en ouders moeten echt betrokken worden en hun stem kunnen laten horen als het gaat om wetenschappelijk onderzoek. Wij hopen dat wij, door zelf deel te nemen aan de commissie, steeds meer jongeren kunnen motiveren en inspireren om betrokken te zijn bij thema's/onderwerpen/vraagstukken van de AWJ die een rol spelen in hun leven.

 

Wanneer zijn jullie tevreden?

Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering! Wij zijn tevreden als we de kans hebben om als ervaringsdeskundigen van het begin af aan onderdeel uit te maken van de projecten en onderzoeken en er, naar aanleiding van deze projecten en onderzoeken, verandering plaatsvindt. Als wij de wetenschappelijke benaderingen en de praktijk van de jongeren en hun netwerk bij elkaar kunnen brengen én wanneer er voldoende mogelijkheden zijn om ondersteuning te bieden bij het beantwoorden van vraagstukken en het oplossen van problemen!

In april 2019 evalueerden wij ons werk, zie hier de visual die we hierover maakten.

 

Waarom werken jullie mee aan de cliëntencommissie van de Academische Werkplaats?

Wij willen een bijdrage leveren waar we kunnen om de werkplaats in evenwicht te brengen en te zorgen dat iedereen voldoende vertegenwoordigd is. Zowel de visies vanuit jongeren- als ook vanuit ouderperspectief. Wij gaan het gesprek aan vanuit onze ervaringskennis en zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen!

 

Hierin worden we ondersteund door:

  • Renske Koordeman – Coördinator AWJ
  • Joke Stoffelen – Projectleider Zorgbelang Inclusief

 

En dat zijn:

Marion_Sanders1.jpg  Marion Sanders,

Renata_Dijkstra1.jpg  Renata Dijkstra, 

Aleksandr_Goed.jpg  Aleksandr Stommels,

Goede_foto_Dusan.jpg Dusan Brzic,

MG_9234.jpg Jovanka White-Roga,

Dennis_Goed.jpg Dennis Dorpmans,

Joke_Goed.jpg Joke Stoffelen.

 

> Terug naar `Over ons`
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd