Klein & Fijn projecten

In 2011 t/m 2013 hebben veel klein & fijn projecten plaatsgevonden. “Klein & fijn” projecten beogen concrete onderwerpen en vraagstukken uit de praktijk met kortdurend onderzoek te begeleiden. Via scriptiestudenten en onderzoekstages van de RU en de HAN wordt er kleinschalig onderzoek uitgevoerd naar relevante praktijkvraagstukken.

Vraagwijzer cliƫntenparticipatie

  METHODIEK Vraagwijzer cliëntenparticipatie in onderzoek Inside Out – Academische Werkplaats Jeugd Nijmegen   >>> download hier de vraagwijzer   De vraagwijzer is onderdeel van het magazine verschenen. Bekijk ook filmpjes over de vraagwijzer: [1] [2]    Wat is het? De vraagwijzer is een praktische handreiking voor onderzoekers en studenten om op een doordachte wijze met cliënten samen te werken in onderzoek.   Aanleiding Om het werk in de jeugdsector te verbeteren, is het belangrijk dat opvoeders en jeugdigen een stem hebben in onderzoek naar die jeugdsector.

Cliƫnten volgsysteem (FRCM)

FRCM staat voor Focused Routine Care Monitoring en is een project dat in 2012 is gestart waarbij binnen meerdere instellingen data is verzameld over de zorg die zij leveren. Bij deze dataverzameling werd gericht op het monitoren van (1) de behandeling (care), (2) outcomes en (3) cliëntenstromen.   Producten De instellingen die de data hebben verzameld, hebben intern deze data benut en teruggekoppeld aan eigen medewerkers.   Status van het onderzoek Op dit moment is de dataverzameling afgerond, publicaties volgen.   Het onderzoek Aanleiding Focused Routine Care Monitoring (FRCM) heeft als doelstelling het verbeteren van de zorg aan kinderen en jeugdigen met internaliserende (en co-morbide) problematiek aan de hand van het routinematig monitoren op relevante variabelen.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd