Nieuws

Hieronder vindt u de meest recente nieuwsberichten. Klik op een onderdeel om het hele bericht te lezen.

Uitnodiging rede Maaike Cima: Buiten de lijnen

dinsdag 11 juni 2019

Op donderdag 27 juni 2019 houdt Maaike Cima haar inaugurele rede 'Buiten de lijnen' op de Radboud Universiteit Nijmegen. Lees hier de uitnodiging.   Wat maakt dat kinderen, jongeren en jongvolwassenen extreme gedragsproblemen ontwikkelen en crimineel ontsporen? En hoe gaan we hier effectief mee om? Forensische Orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit heeft een specifieke focus op een gebrekkig morele ontwikkeling.

Voorbereidingen projectaanvragen IamYu in volle gang

dinsdag 4 juni 2019

Aanstaande donderdag mogen we twee ZonMw interviews geven voor projecten die vanuit de Academische Werkplaats Inside Out zijn aangevraagd.  Het betreft de projecten Dit ben ik! in subsidieronde ‘Voor elkaar’ voor patiënten en cliëntenorganisaties Kijk: dit ben ik! in de subsidieronde ‘Medische inspirator prijs’ Doel van deze projecten is om participatie (van jongeren en zorgprofessionals) een centrale rol te geven bij de ontwikkeling van de app iamYu.

13 juni Lunchbijeenkomst Alliantie

woensdag 29 mei 2019

Op donderdag 13 juni organiseert het KennisCentrum HAN SOCIAAL een themalunch over het thema:    Kennisoverzicht alliantie en andere algemeen werkzame factoren   Marion van Hattum en Marieke de Greef van het lectoraat Werkzame Factoren in Zorg voor Jeugd- en Opvoedhulp zullen deze bijeenkomst verzorgen.   Algemeen werkzame factoren, waaronder de samenwerkingsrelatie tussen cliënt en professional, cliëntfactoren en professionalfactoren spelen een belangrijke rol in het realiseren van effectieve hulp aan jeugdigen en gezinnen.

Promotie Marieke de Greef

woensdag 22 mei 2019

Op 22 mei 2019 om 16.30 uur verdedigt Marieke de Greef haar proefschrift getiteld Addressing the Alliance. The Parent-Professional Alliance in Home-Based Parenting Support: Importance and Associated Factors. Lees hier meer..

Nieuwsbrief cliƫntenspecial

vrijdag 10 mei 2019

Lees hier de nieuwsbrief van mei 2019, een special over onze cliëntencommissie!.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd