Nieuws

Samen werken aan ambulante gezinshulp (SWAG) afgerond

Het project Samen werken aan ambulante gezinshulp (SWAG) is afgerond. Zoals gebruikelijk is in een eindrapportage van ZonMw verslag gedaan over de ontwikkeling, de opbrengsten en de geleerde lessen. Ook is een procesevaluatie geschreven en een Leerlijn betekenisvol samenwerken voor aankomende professionals in het sociale domein ontwikkeld.

subsidieoproep kennisvouchers ZonMw online

Bent u werkzaam in of vóór de jeugdsector als praktijkprofessional, beleidsmaker of opleider én op zoek naar een innovatieve oplossing die de jeugdhulp in uw regio kan helpen verbeteren? De werkplaatsen jeugd hebben een schat aan kennis opgedaan en bruikbare producten ontwikkeld.

Aan de slag met het triage-instrument RISQ-SV in jouw organisatie of gemeente!

Wat is het?  Inside-Out en VIGO hebben een triage-instrument ontwikkeld genaamd RISQ-SV. De RISQ-SV voorziet in de behoefte naar een praktisch instrument voor zowel ouders, als voor professionals. Het instrument helpt bij het screenen op de mogelijke risico’s voor een jongere en zijn/haar gezin.

Anna Lichtwarck-Aschoff ontvangt VIDI subsidie NWO

Lid van de Adviesraad en iamYu projectleider dr. Anna Lichtwarck-Aschoff (Behavioural Science Institute, Radboud University Nijmegen) heeft de prestigieuze Vidi-subsidie ontvangen van NWO (Dutch Research Council). Daarmee zal zij de komende jaren onderzoeken wanneer tijdens een psychologische behandeling interventies het beste werken.

Oproep aanvragen klein en fijn projecten

                                  Hierbij een oproep om aanvragen in te dienen voor zogenaamde klein en fijn onderzoeksprojecten. Klein-en-Fijn projecten beogen concrete onderwerpen en vragen uit de praktijk met kortdurend onderzoek (± 6-12 maanden) te beantwoorden.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd