Nieuws

Netwerkbijeenkomst- Kort en Krachtig: onderzoek naar verkorten verblijfsduur

Gedurende het onderzoek vinden er 3 netwerkbijeenkomsten plaats waarbij ouders, jongeren en praktijkprofessionals met ons meedenken over het de richting van het onderzoek, doen we de juiste dingen. Op 27 mei 2021 vond de eerste bijeenkomst plaats. In deze factsheet vindt je informatie over de bijeenkomst..

Een stil gevecht: suïcide en zelfbeschadiging in de jeugdzorg

Hoe is het om op een gesloten jeugdzorg groep te wonen én te werken waar jongeren verblijven, die zichzelf beschadigen en/of suïcidaal zijn? Dat is in essentie de vraag die de onderzoeksgroep bestaande uit Evi van Arragon, Charlotte Derksen, Sjoerd Wiersma, Sanne Dierick, Anneke de Weerd en Shireen Kaijadoe de laatste anderhalf jaar heeft beziggehouden.  Om hierachter te komen hebben zij interviews afgenomen met jongeren, hulpverleners binnen de JeugdzorgPlus, en hulpverleners van de samenwerkende ketenpartners.

Participatie als missing link tussen jeugdzorg, praktijk en onderzoek

Op 8 april 2021 vond de digitale editie van Jeugd in Onderzoek plaats. Eén van de deelsessies was het participatiecafé: ‘Participatie als missing link tussen jeugdzorg, praktijk en onderzoek’. We stonden stil bij de meerwaarde van jongerenpartcipatie in onderzoek en deelden onze positieve ervaring met de verschillende rollen die jongeren bekleden binnen iamYu: partner, adviseur, tester, ontwikkelaar en ambassadeur.

Netwerkbijeenkomst Kort en Krachtig - verkorten van verblijf: deelnemers gezocht!

Op 27 mei 2021 van 15.00-16.30 vindt er een netwerkbijeenkomst plaats in de Lindenberg in Nijmegen. Hoe zorgen we ervoor dat jongeren korter op een groep wonen? Hoe kunnen we het netwerk van jongeren daarbij inzetten? Graag horen we jouw mening hierover! Zit je op een groep in de jeugdhulp of heb je daar op een groep gezeten?Ben je tussen 12 en 28 jaar oud? Wil jij je ervaring en ideeën delen over hoe het anders kan?Lees hier meer over deze bijeenkomst: Netwerkbijeenkomst_uitnodiging_jongere Ben of was jij professional in de residentiële jeugdzorg?Ben jij ouder/voogd van een jongere die op een groep in de jeugdzorg zit of heeft gezeten? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen, visie en ideeën Lees hier meer over deze bijeenkomst: Netwerkbijeenkomst_uitnodiging_volwassenen   Heb je vragen? neem gerust contact op met: merle.nordmann@bsi.ru.nl  .

artikel CGT en videogame Mindlight in het verminderen van angstklachten bij kinderen met ASS

Het laatste paper van het proefschrift van Lieke Wijnhoven is gepubliceerd! In deze multiple baseline studie laat ze zien dat CGT van toegevoegde waarde kan zijn op de videogame Mindlight in het verminderen van angstklachten bij kinderen met ASS, maar dat het niet voor ieder kind met ASS en angst noodzakelijk is om CGT toe te voegen.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd