Over ons

Inside Out is een academische werkplaats voor jeugd in de regio van Nijmegen. De academische werkplaats is een samenwerking tussen organisaties voor jeugdzorg, onderzoek, beleid en onderwijs om kennisvragen in deze regio samen te beantwoorden.

Klik op de verschillende onderdelen voor meer informatie of bekijk de video.

 

 

Missie en Visie

Inside-Out is in januari 2011 opgericht en heeft sindsdien tot vele vruchtbare samenwerkingen geleid. Het oorspronkelijke doel bij de oprichting van de academische werkplaats was het verbeteren van de zorg voor kinderen en jeugdigen die kampen met internaliserende problematiek. Doordat de vragen uit de regio langzaamaan gewijzigd zijn, is in 2016 gekozen voor een herformulering – en verbreding – van de visie. Inside Out staat voor het slaan van een brug tussen onderzoek, onderwijs, beleid en praktijk van de zorg voor jeugd in de brede regio rondom Nijmegen. De missie van Inside-Out is dus het integratief aanpakken van het beantwoorden van kennisvragen.

Wie zijn wij?

Inside-Out is een samenwerkingsverband tussen instellingen voor jeugdzorg, beleid, onderzoek en onderwijs in de regio Nijmegen. Kijk hier welke partners aangesloten zijn bij dit verband. De bestuurders van deze organisaties vormen samen de general board. Elke organisatie heeft ook een afgevaardigde die inhoudelijk betrokken is bij de academische werkplaats, de adviesraad.

Partners

Inside Out is een samenwerkingsverband tussen 13 partners. De partners van Inside Out zijn:   Praktijkinstellingen zorg voor jeugd Conrisq Groep (hiervan zijn Pactum, OGHeldringstichting en Ambulatorium en Bijzonder Jeugdwerk onderdeel) Entréa GGZ Oost-Brabant Karakter Pro Persona Pluryn Onderwijs- en onderzoeksinstellingen Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) Praktikon Radboud Centrum Sociale Wetenschappen (RCSW) Radboud Universiteit Nijmegen (Behavioural Science Instituut; BSI) Trimbos Instituut Beleidsinstellingen Gemeente Nijmegen (namens Nijmegen, Druten, Beuningen, Wijchen, Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar) Cliëntvertegenwoordiging Zorgbelang Inclusief .

Cliƫntencommissie

Deelname van Cliënten (jongeren en hun netwerk) in de Academische Werkplaats Jeugd (AWJ) Nijmegen is van groot belang. Wij als cliëntencommissie willen bijdragen aan de garantie dat het perspectief van jongeren en opvoeders betrokken blijft bij alle activiteiten van de werkplaats. Dit betekent ook dat onderzoek en resultaten aan moeten sluiten bij de praktische behoeften van jongeren en opvoeders.

Handige documenten

Als je namens Inside Out wat presenteert, kan je onderstaande documenten gebruiken: Format presentatie Logo [klein]  [normaal]  [groot]   Het logo en illustraties zijn door HARTEBEEST exclusief ontworpen voor de visuele identiteit van Inside Out en mogen daarom alleen gebruikt worden binnen het kader van het project Inside Out, Academische Werkplaats Jeugd. Klik hier voor de auteursrechten rondom het gebruik van het logo.   Verder handige documenten m.b.t.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd