Over ons

Inside-Out is een kenniswerkplaats. De werkplaats is een samenwerkingsverband tussen organisaties voor jeugdzorg, jeugd GGZ, onderzoek, beleid, opleidingen, cliënten en hun verwanten. Samen doen we praktijkgericht (wetenschappelijk) onderzoek. Samen met alle partners bepalen we welke regionale vraagstukken we onderzoeken. Bekijk hier welke partners aangesloten zijn bij Inside-Out.

 

Regionale Kenniswerkplaats Jeugd

Inside-Out is één van de 'Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd (RKJ)' in het RKJ-programma van ZonMw. Wil je meer weten over wat een RKJ inhoudt? Of over andere RKJ's in Nederland? Kijk dan op de programma pagina van ZonMw of bekijk een animatie over de RKJ's via deze link.

 

Infographic

Onderstaande infographic geeft een overzicht van Inside-Out. Je ziet wie de partners zijn van Inside-Out - welke onderwerpen er op de agenda stonden en staan; doelen rondom het actuele thema 'normaliseren'; en de toekomstplannen. 

infographic21.png

Organisatiestructuur

De organisatie bestaat uit een aantal organen, namelijk: de General Board, de Adviesraad, de Cliëntencommissie en coordinator en directeur.

  • vanuit elke partner neemt een bestuurder deel aan de General Board (1-2 keer per jaar)
  • vanuit elke partner neemt een onderzoeker of beleidsmedewerker deel aan de Adviesraad (4-6 keer per jaar)
  • de coördinator (Dr. Renske Koordeman) en directeur (prof. Dr. Ron Scholte) coördineren de werkplaats
  • de cliëntencommissie adviseert bij alle onderdelen van Inside-Out, en specifiek over de positie en inbreng van cliëntenkennis

In onderstaand plaatje is de organisatiestructuur weergegeven, en zie je wie er allemaal betrokken zijn bij de Cliëntencommissie

organogram_insideout.png

 

Participatie Community

Binnen de Academische Werkplaats Jeugd Inside-Out zijn jongeren en ouders actief: een kerngroep en een participatie community. DoelenDe doelen van participatie zijn:• helicopterview cliëntbetrokkenheid/participatie;• stimuleren van vraaggericht onderzoek;• ideeën aandragen voor onderzoek;• advies geven over participatie aan onderzoekers; • advies geven over onderzoeksvoorstellen; • thema’s agenderen: inclusief onderzoek en diversiteit;• advies geven over eindproducten van de werkplaats vanuit gebruikersperspectief. Binnen de Academische Werkplaats Jeugd Inside-Out zijn jongeren en ouders actief: een kerngroep en een participatie community.     “Dit doen wij om continu de focus te blijven leggen op dat waar het echt om gaat, namelijk de ervaringen van jongeren en opvoeders!”   De kerngroepDe kerngroep bestaat uit enkele mensen (voorheen de cliëntencommissie).

Missie en Visie

  Inside Out staat voor het slaan van een brug tussen onderzoek, onderwijs, beleid en praktijk van de zorg voor jeugd in de brede regio rondom Nijmegen en Centraal Gelderland.   Missie en visie door de jaren heen  Inside-Out is in januari 2011 opgericht. Het oorspronkelijke doel bij de oprichting van de academische werkplaats was het verbeteren van de zorg voor kinderen en jeugdigen die kampen met internaliserende problematiek.

Partners

Inside Out is een samenwerkingsverband tussen 14 partners. De partners van Inside Out zijn:   Praktijkinstellingen zorg voor jeugd VIGO  Entréa Lindenhout GGZ Oost-Brabant Karakter Pro Persona Pluryn Onderwijs- en onderzoeksinstellingen Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) Praktikon Radboud Centrum Sociale Wetenschappen (RCSW) Radboud Universiteit Nijmegen (Behavioural Science Instituut; BSI) Trimbos Instituut Beleidsinstellingen Gemeente Nijmegen (namens Nijmegen, Druten, Beuningen, Wijchen, Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar) Gemeenten Centraal Gelderland (Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar. Cliëntvertegenwoordiging Zorgbelang Inclusief .

Handige documenten

Als je namens Inside Out wat presenteert, kan je onderstaande documenten gebruiken: Format presentatie Logo [klein]  [normaal]  [groot] Overzicht van Inside-Out Infographic Kennisagenda 2018-2020 Brochure Het logo en illustraties zijn door HARTEBEEST exclusief ontworpen voor de visuele identiteit van Inside Out en mogen daarom alleen gebruikt worden binnen het kader van het project Inside Out, Academische Werkplaats Jeugd. auteursrechten rondom het gebruik van het logo. .
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd